Як зробити сирники з сиру - 3 рецепти (класичний, з манкою, з родзинками)

На практиці майже завжди так виходить, що «перший млинець грудкою», а інакше кажучи - нова страва виходить на 100 % смачною і правильною рідко. Спробуємо розвіяти страхи господинь-початківців і відповімо на запитання, як приготувати сирники з сиру за кількома перевіреними рецептами.
Рецепт «класичний»
Почнемо з найпростішого і найсмачнішого рецепта - класичного, інгредієнти для якого знайдуться в будь-якому холодильнику. Якщо цю страву готують не нашвидкуруч, то слід заздалегідь подбати про високу якість продуктів та їхню свіжість. Кінцевий результат, тобто смачні сирники, безпосередньо залежить від цих факторів. Усі продукти мають бути кімнатної температури, сир повинен мати м'яку, вологу консистенцію.
Отже, на 2-3 порції домашніх сирників із сиру знадобиться:
- пачка сиру (250 грамів) 8-10 % жирності;
- 1 столова ложка борошна;
- 1 куряче яйце;
- 1-2 столові ложки цукру;
- дрібка ваніліну і стільки ж солі;
- соняшникова олія для смаження.
Процес приготування представлений на фото і складається з таких етапів.
- Сир розім'яти виделкою.
- Окремо збити яйце.
- Змішати підготовлені продукти, сіль, цукор, додати борошно.
- Окремо насипати в тарілку борошно.
- Далі ложкою викладати порції сирної маси в тарілку з борошном, злегка «обваляти» і надати форму сирникам уже руками.
- Обсмажувати на соняшниковій олії з двох боків по 2 хвилини.
- Подавати зі сметаною або несолодким йогуртом.
Готові домашні сирники подавайте зі сметаною або йогуртом
Сирники з манною крупою
Щоб приготувати сирники з сиру з манкою, потрібно знати кілька секретів. Перший - це додавання манної крупи тільки упереміш із борошном. Другий - після двостороннього обсмажування сковорідку слід накрити кришкою та ще близько 2 хвилин потомити сирники для повного набухання манки.
З манною крупою краще готувати сирники з домашнього сиру. Інгредієнти можна взяти ті самі, що й у класичному рецепті. Єдина поправка - це змішування 1 столової ложки борошна з такою ж кількістю манки та повільне додавання в тісто. Сиркову масу, приготовану за такою схемою, необхідно ретельно вимішати і дати постояти 20-30 хвилин для того, щоб манка встигла набрякнути. Після цього формуються сирники, швидко обсмажуються з двох боків, а потім ще томляться під закритою кришкою.
Приготовлені за таким рецептом сирники більше схожі на пишні, але щільні булочки. Їх можна поєднувати зі сметаною, змішаною з малиновим або полуничним варенням.
Сирники з родзинками
Родзинки - улюблений багатьма «наповнювач» для булочок, пиріжків, запіканок і сирників. Щоб приготувати сирники з кисломолочного сиру з родзинками, необхідно виходити з розрахунку - 70 грамів сухофруктів на пачку сиру. Родзинки краще брати темні й дрібні. Перед приготуванням його обдають окропом і промивають, щоб позбутися «сміття» і розм'якшити.
На велику порцію сирників із родзинками необхідно:
- 500 грамів сиру;
- 2 яйця;
- 140-150 грамів родзинок;
- цукор за смаком, дрібка солі;
- 2-3 столові ложки борошна;
- ванілін;
- олія рослинна.
Якщо готуються сирники з домашнього сиру з характерною йому кислинкою, зазвичай потрібна більша кількість цукру. Отже, сирники з родзинками готують таким чином.
- Змішують розм'якшений кисломолочний сир із яйцем і родзинками, які попередньо посипані борошном для того, щоб вони не склеювалися і рівномірно розподілялися в тісті.
- Додають сіль і цукор за смаком з урахуванням солодкості родзинок.
- Додають борошно, формують сирники.
- Обсмажують із двох боків, потім під кришкою.


Перед формуванням сирників із родзинками можна дати час тісту вистоятися для набухання сухофруктів. Для більш доступного та повного сприйняття процесу підготовки інгредієнтів і приготування страви зверніть увагу на фото.
Поради на удачу
Для вдалого виконання будь-якої страви, а зокрема сирних сирників, важливо дотримуватися рекомендацій:
- змішувати свіжі продукти, адаптовані до кімнатної температури;
- борошно просіювати;
- яйця збивати перед додаванням у сир;
- ванілін додавати виходячи з пропорцій, зазначених на упаковці;
- сода або розпушувач можуть знадобитися в разі, коли сир «сухий» або пролежав 2-3 доби в холодильнику;
- пробувати тісто перед формуванням;
- обсмажувати сирники на середньому вогні, не допускаючи появи чорних кірочок;
- щоб сирники не горіли, не слід захоплюватися паніруванням у борошні.





