Теплий салат із куркою

Салати - страви універсальні, їх можна подавати і як закуски, і як гарніри, і як основні страви, і навіть на десерт. Практично безмежний і список продуктів, які можуть лягти в основу салату. Наприклад, з картоплі зі сметаною можна приготувати такий ось простий і надзвичайно цікавий салат https://rud.ua/ru/consumer/recipe/salaty-i-zakusky/kartoplianyi-salat-zi-smetanoiu/. А якщо хочеться чогось незвичного, варто спробувати теплий салат із куркою. Це зовсім нескладно і за часом приготування займає не більше однієї години.
Підготуємо маринад
Змішати в одному посуді по дві столові ложки оливкової або кунжутної олії, соєвого соусу і гірчиці, додати пів чайної ложки меленого коріандру і кілька щіпок чорного меленого перцю. Усе розмішати до однорідної маси.
Підготовка курячого філе
Філе з двох половинок курячої грудки очистити від жиру, плівки і дрібних кісточок, якщо такі є. Нарізати грудку вздовж тонкими довгими смужками, після чого розрізати смужки навпіл по довжині - щоб смужки вийшли не надто довгими.
Опустити нарізане філе в миску з маринадом і дуже ретельно все перемішати, щоб кожна смужка м'яса виявилася добре вимоченою в маринаді.
Закрити миску харчовою плівкою і дати м'ясу 30-40 хвилин промаринуватися.
Запікання
- На той час, коли м'ясо остаточно промаринується, розігріти духовку до 180 градусів.
- Викласти смужки курячого філе рівномірним шаром на деко і відправити в духовку.
- Середній час запікання - близько 15 хвилин. Але це, скоріше, орієнтовний час. М'ясо може приготуватися швидше або повільніше залежно від товщини шматочків або особливостей конкретної духовки.
- Дістати філе з духовки і дати трохи охолонути.
Приготування салату
Запечене куряче філе - основа нашого салату. Але остаточне його виконання можливе в кількох варіантах.
Варіант 1
- Вимити і викласти на тарілку листя салату. Салат можна брати будь-який: латук, айсберг або суміш. Можна викладати на тарілку ціле листя або подрібнене (нарвати руками або порізати ножем)
- Для додаткової пікантності викласти на листя салату кілька кілець червоного гострого перцю. Тут важливо не перестаратися, інакше страва вийде занадто гострою.
- Акуратно викласти на зелень запечене м'ясо, що запеклося і злегка охололо.
- Зверху на м'ясо викласти довільно нарізані шматочки помідорів і паприки. Можна додати нарізаний кубиками огірок.
- Рясно посипати все кунжутом. Кунжут за бажанням замінюється смаженим соняшниковим або гарбузовим насінням, кедровими горішками.
Варіант 2
Перед тим, як маринувати курку, відлити трохи маринаду в інший посуд. Він стане в пригоді після. Потім замаринувати і запекти куряче філе описаним вище способом. Поки філе запікається, підготувати овочі.
- Бланшувати в киплячій підсоленій воді стручкову квасолю протягом двох хвилин. Відкинути на друшляк, дати стекти.
- Нарізати смужками червоний (можна жовтий) солодкий перець, а цибулю - півкільцями.
- Обсмажити квасолю, цибулю і перець на сковорідці на невеликій кількості оливкової олії.
- Змішати запечене куряче філе й обсмажені овочі та полити залишками маринаду.
Наш курячий салат готовий. Подавайте теплим на стіл.





