Прості та смачні кулінарні рецепти
Буду готувати » Поради » Як пекти паску на паску з родзинками в паперовій формі

Як пекти паску на паску з родзинками в паперовій формі

Як пекти паску на Великдень із родзинками

Рецепт повітряної паски з родзинками та шафраном у духовці з дріжджового тіста досить простий у приготуванні. Тісто виходить пухким, ніжним за текстурою і приємним на смак. Колір паски жовтого кольору завдяки шафрану і куркумі в його складі. З продуктів з рецепта нижче виходить шість невеликих або три середніх паски.

Інгредієнти для паски

Інгредієнти

Для приготування смачної паски знадобляться такі інгредієнти:

Опара:

  1. Сухі дріжджі -11 гр.
  2. Тепле молоко - 200 мл.
  3. Борошно - 100 гр.
  4. Цукровий пісок - 30 гр.

Тісто:

  1. Родзинки або журавлина - 150 гр.
  2. Цедра 2 апельсинів.
  3. Вершкове масло - 200 гр.
  4. Цукровий пісок - 150 гр.
  5. Борошно пшеничне - 350 гр.
  6. Яєчний жовток - 9 шт.
  7. Куркума та/або шафран - 1 ч. л. ложка.
  8. Сіль - ½ ч. л. ложки.
  9. Алкоголь за бажанням (ром або коньяк) - 2 ст. л. ложки.

Як готувати паску з родзинками

Приготування може зайняти кілька годин, тому запасіться терпінням, щоб нікуди не поспішати і насолодитися процесом.

Як пекти паску на паску з родзинками

Опара для паски

  1. У глибокій мисці змішайте тепле молоко, дріжджі, цукор і просіяне борошно, краще це робити віночком, щоб усі інгредієнти рівномірно перемішалися.
  2. Накрийте майбутню опару для паски рушником або плівкою і поставте в тепле місце на 40 хвилин. Маса має збільшитися у 2-3 рази.

Білки з цукром Цедра апельсина
Родзинки з шафраном і ромом Шафран
Поки опара настоюється можна підготувати інші продукти для тіста:

  1. Вінчиком перетерти жовтки з цукром до білої маси.
  2. Промити сухофрукти та з'єднати їх з алкоголем.
  3. Натерти цедру апельсинів на дрібній тертці та додати в миску із сухофруктами.
  4. Дістати з холодильника вершкове масло.
  5. Залити шафран водою.

Готуємо тісто для великодньої паски

  1. У готову опару додайте перетерті жовтки, вершкове масло кімнатної температури, куркуму, шафран і борошно. Після додавання кожного компонента слід вмісити його в тісто руками.
  2. Тісто для паски
    Готуємо тісто для паски

  3. Відправляємо тісто на розшарування на 30 - 40 хвилин у тепле місце, можна в духовку з температурою 40 градусів. !Ємність із тістом має бути накрита.
  4. Через деякий час тісто добре підніметься, отже, час додати в нього сухофрукти. Для цього добре змастіть руки рослинною олією і рівномірно вмішайте родзинки.
  5. Як пекти паску на Великдень із родзинками Сухофрукти в тісті
    Паперова форма з тістом для паски Паски з духовки

  6. Розкладаємо тісто по формах і знову прибираємо в тепле місце на 40-50 хвилин.
  7. Через деякий час поставте деко з пасками в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте в режимі = (без конвекції) 30-45 хвилин. Час залежить від розміру пасок і потужності духовки. Готовність великодніх пасок перевіряйте зубочисткою, якщо вона суха і без слідів тіста, значить паски з духовки можна виймати.

Ось кілька рекомендацій, які допоможуть вам використовувати готову паперову форму для пасок у домашніх умовах:

Виберіть правильний розмір форми: перед тим, як придбати готову паперову форму, переконайтеся, що її розмір відповідає вашим потребам.

Не забудьте змастити форму олією: перед тим, як викладати тісто у форму, змастіть її олією, щоб паска легко відокремилася від паперу після випічки.

Об'єм тіста у формі не повинен перевищувати 1/3 від об'єму самої форми, це важливо, оскільки дріжджове тісто збільшується в розмірі в 2-3 рази і може витекти на деко, зіпсувавши зовнішній вигляд паски на паску.

Щоб уникнути падіння паски під час приготування, не відкривайте духовку протягом перших 20-30 хвилин. Також не чіпайте паску занадто рано після приготування, дайте їй трохи охолонути всередині форми.

Щоб витягнути паску з форми - розріжте папір. Використовуючи ніж або ножиці, обережно розріжте папір уздовж. Будьте обережні, щоб не порізати себе або не пошкодити паску. Поки паска у формі вона менше втрачає вологу і довше зберігається, виймати виріб із форми рекомендується перед подачею на стіл.

Паски без паперової форми

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете успішно використовувати готову паперову форму для пасок у домашніх умовах і отримати смачну та красиву паску, яка порадує ваших близьких і гостей.

Прикрасити святкову великодню паску можна глазур'ю на ваш вибір, декором може бути безе, ягоди, посипки або живі квіти.

Інші рецепти
М'ясний пиріг у духовці з дріжджового тіста
М'ясний пиріг у духовці з дріжджового тіста
Соковитий і дуже смачний пиріг із м'ясом із дріжджового тіста. Начинка зі свинячого фаршу з ароматними спеціями та великою кількістю обсмаженої
Готуємо паску в мультиварці: легкий рецепт із покроковою інструкцією
Готуємо паску в мультиварці: легкий рецепт із покроковою інструкцією
Паску в мультиварці приготувати не складно, але сам процес трохи таємничий, і вимагає частки чаклунства. Ви готові до цього? З усіх страв, тільки
Паска з родзинками та курагою в хлібопічці
Паска з родзинками та курагою в хлібопічці
Багато господинь не наважуються пекти великодні паски самостійно, оскільки невпевнені у своїй досвідченості, у виборі рецепта, правильності замісу
Як правильно варити варення з апельсинів
Як правильно варити варення з апельсинів
Унікальність заготовок з апельсинів проявляється не тільки в їхньому свіжому цитрусовому смаку, а й у тому, що закривати їх можна в будь-яку пору
Рецепт приготування класичного гугельхупфа з родзинками
Рецепт приготування класичного гугельхупфа з родзинками
Чи багато хто знає, що таке гугельхупф. Напевно про існування такої страви відомо лише кулінарам та шанувальникам європейської кухні. Решта ж
Рецепти листкового тіста в домашніх умовах
Рецепти листкового тіста в домашніх умовах
Дріжджове листкове тісто Щоб приготувати повітряні круасани, пишний відкритий пиріг або іншу випічку, знадобиться листкове тісто. Можна придбати