Прості та смачні кулінарні рецепти
Буду готувати » Випічка » Як приготувати класичний тірамісу

Як приготувати класичний тірамісу

Торт тірамісу класичний

Кавовий торт тірамісу ідеальний, дуже соковитий десерт. Кавове просочення коржів у поєднанні з пломбірним смаком крему це невимовне задоволення!

Інгредієнти

Мій торт у діаметрі 20см.

Нам знадобиться

Для бісквіта:

  1. Борошно в/г просіяне-150гр
  2. Цукор-150гр
  3. Яйце 0С-5шт
  4. Ванілін-1 пакетик
  5. Сіль-1 невелика щіпка

Для крему:

  1. Вершки 33-35%-200мл (дуже холодні)
  2. Вершковий сир-400гр (холодний)
  3. Цукрова пудра-150гр
  4. Ванілін-1 пакетик
  5. Для просочення коржів - солодка чорна кава.
  6. Для посипання-какао.

Торт тірамісу

Класичний рецепт торта Тірамісу

  1. Готуємо бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків.
  2. Торт тірамісу

  3. До білків додаємо дрібку солі та збиваємо до об'ємної піни.
  4. Торт тірамісу

  5. Далі всипаємо частинами цукор і продовжуємо збивати до суперстійких піків.
  6. Потім до білків по одному додаємо жовтки та ванілін.
  7. Торт тірамісу
    Торт тірамісу

  8. У нас повинна вийти дуже повітряна маса.
  9. Торт тірамісу

  10. Збивання припиняємо!
  11. По ложці додаємо борошно і дуже обережно перемішуємо лопаткою від низу до верху.
  12. Торт тірамісу

  13. Бережемо цю легкість як зіницю ока!
  14. Прогріваємо духовку до 160 градусів.
  15. Викладаємо бісквітне тісто в роз'ємну форму, кілька разів пристукуємо форму об стіл, щоб усередині не утворилося пустот.
  16. Торт тірамісу

  17. Ставимо випікатися на 50 хвилин. Духовку під час випікання не відкриваємо.
  18. Торт тірамісу

  19. Коли бісквіт буде готовий, відкриваємо дверцята і даємо трохи охолонути.
  20. Торт тірамісу
    Торт тірамісу

  21. Потім за допомогою тонкого ножа відокремлюємо бісквіт від стінок форми, витягуємо і кладемо остуджуватися на решітку.
  22. Торт тірамісу

  23. Коли він охолоне, пакуємо його в плівку або пакет і прибираємо в холодильник.
  24. Торт тірамісу

  25. Заварюємо міцну чорну каву, кладемо кілька ложок цукру.
  26. Коли він охолоне теж його охолоджуємо.
  27. Займемося кремом. Дістаємо вершки з холодильника і прибираємо їх у морозилку на 10 хвилин.
  28. Після охолодження збиваємо вершки з ваніліном і цукровою пудрою до міцних піків.
  29. Торт тірамісу
    Торт тірамісу

  30. Потім частинами додаємо вершковий сир і ще трохи збиваємо.
  31. Торт тірамісу

  32. Намагаємося не перестаратися, щоб не перебити крем!
  33. Якщо раптом крем вийшов рідким, а таке іноді буває, раджу мати під рукою згущувач для вершків.
  34. Відправляємо крем для стабілізації в холодильник.
  35. Коли напівфабрикати добре охолонуть, приступаємо до складання торта.
  36. Торт тірамісу

  37. Бісквіт розрізаємо довгим, гострим ножем на три частини.
  38. Укладаємо нижній корж на плоске блюдо і просочуємо його холодною кавою.
  39. Зверху наносимо товстий шар крему, не менше одного сантиметра.
  40. Те ж саме проробляємо з іншими шарами.
  41. Прибираємо торт на кілька годин у холодильник.
  42. Торт тірамісу

  43. Потім дістаємо і додатково прикрашаємо кремом.
  44. Торт тірамісу

  45. Заключним етапом щедро посипаємо зверху какао.
  46. Торт тірамісу

  47. Прибираємо готовий торт у холодильник на 6-8 годин.

Ось і готовий ніжний, соковитий і ароматний торт тірамісу.

Торт тірамісу

Приємного вам чаювання!

Інші рецепти
Домашній шоколадний торт
Домашній шоколадний торт
Надзвичайно смачний бісквітний шоколадно-лимонний торт із кремом шарлотт, волоськими горіхами та тертим шоколадом. Докладний авторський рецепт.
Шоколадний медовий торт із заварним кремом
Шоколадний медовий торт із заварним кремом
Бісквітний медово-шоколадний торт зі сметанно-заварним кремом, волоськими горіхами та сливовим курдом. Новий авторський рецепт приголомшливо
Рецепт торта Червоний оксамит
Рецепт торта Червоний оксамит
Дуже смачний торт Червоний оксамит дуже підходить для урочистої події, він стане чудовою прикрасою святкового столу.
Торт П'яна вишня на коньяку
Торт П'яна вишня на коньяку
Торт п'яна вишня з крем-чиз і волоськими горіхами, моя версія особливого торта для дорослих. Також за цим рецептом можна приготувати торт без
Домашній бісквітний торт із кокосовою стружкою та заварним кремом
Домашній бісквітний торт із кокосовою стружкою та заварним кремом
Лимонно-кокосовий торт із заварним кремом на вершках, сливовим курдом і фундуком має дуже ніжний смак і соковиті коржі.
Домашній бісквітний торт з чіз кремом
Домашній бісквітний торт з чіз кремом
Бісквітний торт з крем чіз на згущеному молоці, з волоськими горіхами та ванільною грушею. Торт готується легко і просто, але результат вражаючий.