Як приготувати класичний тірамісу

Кавовий торт тірамісу ідеальний, дуже соковитий десерт. Кавове просочення коржів у поєднанні з пломбірним смаком крему це невимовне задоволення!
Інгредієнти
Мій торт у діаметрі 20см.
Нам знадобиться
Для бісквіта:
- Борошно в/г просіяне-150гр
- Цукор-150гр
- Яйце 0С-5шт
- Ванілін-1 пакетик
- Сіль-1 невелика щіпка
Для крему:
- Вершки 33-35%-200мл (дуже холодні)
- Вершковий сир-400гр (холодний)
- Цукрова пудра-150гр
- Ванілін-1 пакетик
- Для просочення коржів - солодка чорна кава.
- Для посипання-какао.
Класичний рецепт торта Тірамісу
- Готуємо бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків.
- До білків додаємо дрібку солі та збиваємо до об'ємної піни.
- Далі всипаємо частинами цукор і продовжуємо збивати до суперстійких піків.
- Потім до білків по одному додаємо жовтки та ванілін.
- У нас повинна вийти дуже повітряна маса.
- Збивання припиняємо!
- По ложці додаємо борошно і дуже обережно перемішуємо лопаткою від низу до верху.
- Бережемо цю легкість як зіницю ока!
- Прогріваємо духовку до 160 градусів.
- Викладаємо бісквітне тісто в роз'ємну форму, кілька разів пристукуємо форму об стіл, щоб усередині не утворилося пустот.
- Ставимо випікатися на 50 хвилин. Духовку під час випікання не відкриваємо.
- Коли бісквіт буде готовий, відкриваємо дверцята і даємо трохи охолонути.
- Потім за допомогою тонкого ножа відокремлюємо бісквіт від стінок форми, витягуємо і кладемо остуджуватися на решітку.
- Коли він охолоне, пакуємо його в плівку або пакет і прибираємо в холодильник.
- Заварюємо міцну чорну каву, кладемо кілька ложок цукру.
- Коли він охолоне теж його охолоджуємо.
- Займемося кремом. Дістаємо вершки з холодильника і прибираємо їх у морозилку на 10 хвилин.
- Після охолодження збиваємо вершки з ваніліном і цукровою пудрою до міцних піків.
- Потім частинами додаємо вершковий сир і ще трохи збиваємо.
- Намагаємося не перестаратися, щоб не перебити крем!
- Якщо раптом крем вийшов рідким, а таке іноді буває, раджу мати під рукою згущувач для вершків.
- Відправляємо крем для стабілізації в холодильник.
- Коли напівфабрикати добре охолонуть, приступаємо до складання торта.
- Бісквіт розрізаємо довгим, гострим ножем на три частини.
- Укладаємо нижній корж на плоске блюдо і просочуємо його холодною кавою.
- Зверху наносимо товстий шар крему, не менше одного сантиметра.
- Те ж саме проробляємо з іншими шарами.
- Прибираємо торт на кілька годин у холодильник.
- Потім дістаємо і додатково прикрашаємо кремом.
- Заключним етапом щедро посипаємо зверху какао.
- Прибираємо готовий торт у холодильник на 6-8 годин.
Ось і готовий ніжний, соковитий і ароматний торт тірамісу.
Приємного вам чаювання!
Інші рецепти

Домашній шоколадний торт
Надзвичайно смачний бісквітний шоколадно-лимонний торт із кремом шарлотт, волоськими горіхами та тертим шоколадом. Докладний авторський рецепт.

Шоколадний медовий торт із заварним кремом
Бісквітний медово-шоколадний торт зі сметанно-заварним кремом, волоськими горіхами та сливовим курдом. Новий авторський рецепт приголомшливо

Рецепт торта Червоний оксамит
Дуже смачний торт Червоний оксамит дуже підходить для урочистої події, він стане чудовою прикрасою святкового столу.

Торт П'яна вишня на коньяку
Торт п'яна вишня з крем-чиз і волоськими горіхами, моя версія особливого торта для дорослих. Також за цим рецептом можна приготувати торт без

Домашній бісквітний торт із кокосовою стружкою та заварним кремом
Лимонно-кокосовий торт із заварним кремом на вершках, сливовим курдом і фундуком має дуже ніжний смак і соковиті коржі.

Домашній бісквітний торт з чіз кремом
Бісквітний торт з крем чіз на згущеному молоці, з волоськими горіхами та ванільною грушею. Торт готується легко і просто, але результат вражаючий.