Як приготувати еклери із заварним кремом і шоколадною глазур'ю

Розкішні еклери із заварним кремом на згущеному молоці та під шоколадом дуже смачні, ароматні вони неодмінно порадують ласунів.
Інгредієнти
Нам знадобиться
Для тіста:
- Борошно в/г просіяне-150гр
- Вода-250мл
- Масло вершкове-100гр
- Яйця С0-3шт
- Сіль-1/4год.л.
- Ванілін-1п.
Для крему
- Молоко-300мл
- Яйця-2шт
- Крохмаль кукурудзяний-40гр
- Цукор-100гр
- Сіль-1/4год.л.
- Ванілін-1п.
- Вершкове масло-100гр
- Згущене молоко-100гр
Для глазурі:
- Шоколад 70%-80гр
- Вершкове масло-80гр
Рецепт домашніх еклерів із заварним кремом та шоколадною глазур'ю
- Заварюємо тісто. У невелику каструлю вливаємо воду, додаємо туди вершкове масло і сіль.
- Доводимо цю суміш до кипіння і відразу ж вводимо в неї все борошно.
- Дуже ретельно, на маленькому вогні вимішуємо заварне тісто.
- У нас повинна вийти пластична маса, яка легко збирається в грудку.
- Остуджуємо заварну частину до кімнатної температури, додаємо в неї ванілін і починаємо по одному вводити яйця.
- Ретельно все змішуємо, у нас має вийти кремоподібне тісто.
- Відсаджуємо еклери на пергамент за допомогою кондитерського мішка з насадкою або звичайного пакета з дірочкою.
- Випікаємо за температури 180-190 градусів 20-25 хвилин бажано в режимі верх+низ.
- Готуємо крем. У каструльку з холодним молоком додаємо крохмаль, яйця, цукор, ванілін і сіль.
- При постійному помішуванні нагріваємо суміш до загустіння.
- Далі накриваємо її плівкою в контакт і охолоджуємо до кімнатної температури.
- Розм'якшене вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком.
- Потім з'єднуємо обидві частини крему і ще трохи збиваємо.
- Збираємо еклери. В остиглій заготовці проробляємо дірочку і заповнюємо тістечко кремом.
- Якщо немає насадки, то можна еклер розрізати з одного боку і таким чином заповнити кремом.
- Приготуємо шоколадну глазур.
- Шоколад і вершкове масло розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовій печі і глазур готова.
- Охолоджені еклери змащуємо глазур'ю.
Ось і готові чудові та дуже смачні еклери із заварним кремом і шоколадом.
Приємного чаювання вам і вашим домочадцям!
Інші рецепти

Торт Наполеон із листкового тіста із заварним кремом
Улюблений торт Наполеон із заварним кремом - це вершкова солодкість, шаруватість коржів, дуже смачний заварний крем зі сметаною. Докладний рецепт з

Шоколадний медовий торт із заварним кремом
Бісквітний медово-шоколадний торт зі сметанно-заварним кремом, волоськими горіхами та сливовим курдом. Новий авторський рецепт приголомшливо

Домашній бісквітний торт із кокосовою стружкою та заварним кремом
Лимонно-кокосовий торт із заварним кремом на вершках, сливовим курдом і фундуком має дуже ніжний смак і соковиті коржі.

ТОП-5 рецептів киселю з кукурудзяного крохмалю: як зварити, щоб вийшов густим і смачним
Топ-5 рецептів Молочний Із заморожених ягід і варення Зі свіжих ягід і фруктів Із соку Шоколадний Запитання та відповіді Чим корисний кукурудзяний

Торт медовик зі сметанним кремом
Медовик зі сметанним кремом і згущеним молоком традиційний рецепт з радянських часів. Торт дуже смачний і ніжний, прикрасить собою свято і просто

Домашній шоколадний торт
Надзвичайно смачний бісквітний шоколадно-лимонний торт із кремом шарлотт, волоськими горіхами та тертим шоколадом. Докладний авторський рецепт.