Хліб із пшеничного борошна в духовці на сухих дріжджах

Пшеничний хліб вищого ґатунку неймовірно смачний, ароматний і з хрусткою скоринкою. Це простий рецепт у домашніх умовах, який під силу кожній господині.
Інгредієнти
Нам знадобиться:
- Борошно пшеничне в/г просіяне-500гр
- Дріжджі сухі-8гр
- Олія рослинна-2ст.л.
- Вода-310-350мл
- Сіль-1чл.л. з невеликою гіркою
- Цукор-1ч.л. без гірки
Як випекти домашній хліб із пшеничного борошна
Є один нюанс! Води можна взяти від 310мл до 350мл. Якщо ви замісите на 310мл, то пишність буханця буде трохи меншою, ніж у варіанті з 350мл води.
Що густіше тісто, то щільніший готовий буханець хліба!
У моєму сьогоднішньому рецепті 350мл води і хліб вийшов високим і пухнастим, причому з дрібнопористим м'якушем.
Для мене це ідеальний варіант білого хліба вищого сорту. В інших рецептах, наприклад, житній або пшеничний хліб першого ґатунку, я віддаю перевагу більш щільним буханочкам.
- У теплій воді розводимо цукор і дріжджі, даємо їм розгулятися 15 хвилин до появи пінної шапочки.
- Якщо шапка буде маленька, тоді дріжджі міняємо. На слабких дріжджах хліб пишним не вийде.
- У 500гр просіяного борошна додаємо олію, сіль і дріжджову масу.
- Замішуємо тісто середньої щільності.
- Прибираємо його в тепло на одноразовий підйом.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Форму змащуємо рослинною олією і присипаємо її борошном.
- Що стосується форм для хліба, то вони можуть бути абсолютно будь-якими, хоч силіконовими, але я надаю перевагу своїй радянській старенькій, що дісталася мені у спадок.
- Невелика різниця в них все ж є. У форм, призначених для хліба, дуже товсті стінки, вони не дають хлібу підгоряти, та й форма у хліба виходить звична.
- Коли тісто підійде, розкладаємо його руками в прямокутник завширшки приблизно як сама форма і закручуємо в слабкий рулет.
- Потім защипуємо шов і краї рулету трохи підгинаємо донизу майбутньої буханки.
- Укладаємо у форму швом донизу і поправляємо верхівку руками, щоб була рівна і красива.
- Прикриваємо форму з тістом чистим рушником і залишаємо розстоюватися на 20-30 хвилин.
- Далі відправляємо в духовку на 45-50 хвилин.
- Не забуваємо стежити за верхівкою, коли вона стане золотисто-коричневого кольору наш хлібець готовий.
- Відразу ж дістаємо з форми і кладемо на решітку, інакше хліб спітніє і намокне.
- Дайте йому ще годинку охолонути і дуже смачний пшеничний хліб вищого ґатунку вас порадує чудовим ароматом і хрусткою скоринкою.
Смачного!
Інші рецепти

Житній хліб із солодом у духовці
Найсмачніший солодовий хліб на житній заквасці приготований своїми руками. Настільки смачний і ароматний хліб ви не купите в жодному магазині!

Зробити домашній сервелат із курки та свинини
Дуже смачний, ніжний, пряний домашній сервелат з добірного м'яса і майже без хімії своїми руками обов'язково потішить всю сім'ю.

Рецепти листкового тіста в домашніх умовах
Дріжджове листкове тісто Щоб приготувати повітряні круасани, пишний відкритий пиріг або іншу випічку, знадобиться листкове тісто. Можна придбати

Що приготувати з кислого молока: ТОП-10 оригінальних рецептів простих і смачних страв
Молоко - продукт, що швидко псується. Навіть пастеризований магазинний продукт після закінчення терміну придатності прокисає. Але це не означає, що

Піца з грибами з соусом бешамель
Грибна піца з соусом бешамель-це шалено смачно. Вершковий соус з легким ароматом часнику дуже доповнює і прикрашає смак грибної піци.

Як зробити сухарики в мікрохвильовці: солоні, часникові та пікантні до пива
Сухарики з часником Пікантні сухарики до пива Як зберігати домашні сухарики Сухарі є прекрасним доповненням до супів і салатів, ідеально підходять