Прості та смачні кулінарні рецепти
Буду готувати » Перші страви » З Таїланду з любов'ю - суп том ка з креветками

З Таїланду з любов'ю - суп том ка з креветками

Суп том ка

Тайська кухня - гостра і напрочуд смачна. Здається, що рецепти складні і недоступні для самостійного готування, але це не так. Тайський традиційний суп том ка легко готується і в домашніх умовах.

Для супу знадобиться кокосове молоко - воно продається в гіпермаркетах. Решту інгредієнтів можна легко знайти або замінити схожими.

Під час приготування страви необхідно чітко дотримуватися послідовності додавання інгредієнтів. В іншому рецепт нескладний. Правильно зварений суп своїм оригінальним смаком перенесе вас і ваших гостей до спекотної країни посмішок і вічного літа. І зовсім не обов'язково летіти за тисячі кілометрів, щоб ним насолодитися.

Зазвичай суп том ка готується з куркою, але ми готуватимемо для любителів морепродуктів - з креветками.

Інгредієнти

Інгредієнти для супу том ка

  • вода - 150 мл;
  • молоко кокосове - 100 мл;
  • гриби - 50 г;
  • цибуля - чверть цибулини;
  • помідор - 1 шт.;
  • лайм - половина;
  • чилі негострий - половина стручка;
  • бульйонний кубик (курячий або з травами) - 1 шт.;
  • креветки великі - 3 шт.;
  • галангал - шматочок кореня;
  • листя кафір-лайму - 4 шт.;
  • лемонграс - 2 шт.

Під час приготування знадобляться:

  • каструля на 2 літри;
  • кухонна плита;
  • ніж для різання овочів;
  • обробна дошка.

Етапи приготування

Бульйон у каструлі

Галангал і лемонграс

Гриби на обробній дошці

Листя кафір-лайму Нарізана цибуля

  • Помідор розріжте на 4 частини, перець поріжте крупно навскоси.

Нарізаний помідор Нарізаний перець чилі

  • Креветки почистіть або зробіть надріз уздовж спини.

Чищення сирих креветок

  • Спочатку додайте помідори та гриби в суп і проваріть 3 хвилини.

Гриби і томат у кокосовому молоці

  • Потім покладіть креветки та листя кафір-лайму. Варіть 2 хвилини.

Додавання креветок і листя кафір-лайму в суп

  • Додайте чилі та сік лайма. Варіть до готовності креветок.

Суп том ка з перцем чилі

  • Розлийте по тарілках і подавайте на стіл.

Суп том ка з креветками

Рекомендації

  • У Росії непросто знайти всі інгредієнти, представлені в рецепті, але багато що можна замінити. Галангал - коренем імбиру. Лемонграс, листя кафір-лайму і сам лайм - лимоном. Замість чилі можна взяти будь-який трохи гоструватий перець.
  • Сіль можна додати за смаком.
  • Гриби беріть без сильного аромату, наприклад печериці.
  • Замість креветок можна взяти курку або м'ясо.
  • Якщо у вас уже є бульйон - курячий, м'ясний або овочевий, - візьміть 150 мл замість води і кубика.
  • У магазинах можна зустріти готовий набір спецій для том ка. У цьому випадку потрібно додати тільки креветки, гриби, цибулю і помідор.
  • Тайські супи подаються з вареним білим рисом на окремій тарілці.

Інші рецепти
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Готуй овочі на грилі зі смаком: найкращі спеції, приправи та маринади
Овочі на грилі – це не тільки чудовий гарнір до м'яса, а й прекрасна закуска. Можна додавати їх у салати, їсти з локшиною та всілякими соусами.
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Коли краще солити плов, щоб він вийшов «справжнім»: соковитим, смачним, насиченим
Питання та відповіді Коли не можна солити плов? Що робити, якщо плов пересолений? Кухарі рекомендують солити плов кілька разів у процесі
Лисички - скільки і як правильно варити гриби
Лисички - скільки і як правильно варити гриби
Переймаючись питанням, скільки варити лисички, необхідно розуміти, що ці гриби не завжди потребують попередньої обробки. Наприклад, якщо планується
Коли краще солити бульйон із яловичини
Коли краще солити бульйон із яловичини
Скільки солити м'ясний бульйон Як зварити корисний бульйон і не пересолити - рецепти Ароматний бульйон із яловичини Бульйон із яловичого
Коли краще солити курячий бульйон, щоб він вийшов смачним: солимо бульйон для супу і для вживання з чашки
Коли краще солити курячий бульйон, щоб він вийшов смачним: солимо бульйон для супу і для вживання з чашки
Існує дві різні думки щодо того, коли солити бульйон під час варіння курки. Кухарі рекомендують додавати сіль за 10 хвилин до закінчення готування
Консервована каша в банках на зиму: 6 рецептів
Консервована каша в банках на зиму: 6 рецептів
Домашня консервація у вигляді каші в банках з м'ясом вважається повноцінною стравою, здатною виручити в момент, коли відсутній час на