Прості та смачні кулінарні рецепти
Буду готувати » Другі страви » Як приготувати грудинку свинячу в духовці

Як приготувати грудинку свинячу в духовці

Свиняча грудинка в духовці

Свиняча грудинка в духовці томлена шість годин. Перед запіканням м'ясо маринується в розсолі дві доби. За цим рецептом воно виходить шалено смачним, найніжнішим і з томленим присмаком.

Інгредієнти

Нам знадобиться:

  1. Свиняча грудинка-1кг (великий квадратний шматок)
  2. Вода-1 літр
  3. Сіль-70гр
  4. Лавровий лист-8-10шт
  5. Запашний перець-10-12шт
  6. Коріандр мелений-0,5ч.л.
  7. Зелень на ваш смак-0,5 пучка (у мене кріп і заморожений базилік)
  8. Часник-4 зубки
  9. Спеції для свинини за смаком
  10. Гострий перець чилі за бажанням
  11. Картопля-3-4шт (за бажанням)

Свиняча грудинка в духовці томлена

Рецепт свинячої грудинки з картоплею в духовці

  1. Готуємо розсіл для маринування м'яса. У каструлю або миску з широким дном наливаємо холодну воду, засипаємо сіль і додаємо зелень, духмяний перець, лавровий лист, коріандр мелений.
  2. Розсіл не кип'ятимо!

    Свиняча грудинка в духовці томлена

  3. Укладаємо в розсіл грудинку шкурою догори, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на дві доби.
  4. Свиняча грудинка в духовці томлена

  5. Через два дні дістаємо замариноване м'ясо й обтираємо паперовим рушником.
  6. Свиняча грудинка в духовці томлена
    Свиняча грудинка в духовці томлена

  7. Часник пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці.
  8. Шкурку надрізаємо і починаємо натирати м'ясо з двох боків спеціями, перцем і часниковою кашкою, не солимо.
  9. Свиняча грудинка в духовці томлена
    Свиняча грудинка в духовці томлена

  10. Духовку розігріваємо до 120 градусів.
  11. Форму застеляємо фольгою і укладаємо на неї м'ясо шкіркою догори.
  12. Свиняча грудинка в духовці томлена

  13. Зверху теж накриваємо фольгою і проробляємо невелику дірочку для виходу пари.
  14. Свиняча грудинка в духовці томлена
    Свиняча грудинка в духовці томлена

  15. Ставимо м'ясо запікатися на 4 години за температури 120 градусів.
  16. Через деякий час дістаємо форму і перевертаємо грудинку іншим боком.
  17. Свиняча грудинка в духовці томлена
    Свиняча грудинка в духовці томлена

  18. За бажання додаємо у форму картоплю, змащуємо її жирком від м'яса, трохи присолюємо картоплю (м'ясо солити не можна).
  19. Свиняча грудинка в духовці томлена

  20. Знову накриваємо форму фольгою і прибираємо запікатися ще на 2 години за температури 120 градусів.
  21. Коли підійде час, витягуємо форму, відкриваємо фольгу, якщо грудинка ще не зарум'янилася, то на максимальній температурі зарум'янюємо м'ясо кілька хвилин до золотистої скоринки.

Свиняча грудинка в духовці томлена

І ось нарешті готова найсмачніша свиняча грудинка в духовці томлена.

Свиняча грудинка в духовці томлена

Ця страва дуже пасуватиме до святкового столу або просто побалувати свою сім'ю і особливо свого чоловіка.

Смачного!

Інші рецепти
Як правильно приготувати шашлик - робимо м'ясо м'яким і соковитим
Як правильно приготувати шашлик - робимо м'ясо м'яким і соковитим
Приготування шашлику - це справжнє мистецтво, яким володіють одиниці. Мало обсмажити на вугіллі шматочки баранини чи якогось іншого м'яса, щоб
Спеції для грецького салату: які трави поєднуються, популярні приправи та заправки
Спеції для грецького салату: які трави поєднуються, популярні приправи та заправки
Склад салату і приправа для грецького салату знайомі багатьом. Одного у всіх страва виходить різною. Секрет цього полягає у використовуваній
Як правильно зварити раків: у пиві, вині, розсолі та молоці
Як правильно зварити раків: у пиві, вині, розсолі та молоці
Найкращі рецепти приготування раків Класичний рецепт Раки в пиві Раки в молоці Раки в огірковому розсолі Раки на багатті Раки на вині На воді,
Чим можна замінити соєвий соус? Азіатські соуси з того, що є під рукою
Чим можна замінити соєвий соус? Азіатські соуси з того, що є під рукою
Чим замінити соус у маринаді Оливковий маринад Маринад із бальзамічного оцту Маринад із червоного виноградного оцту Маринад із лимонного соку і
Чим відрізняється зелений базилік від фіолетового і який корисніший
Чим відрізняється зелений базилік від фіолетового і який корисніший
Користь і шкода зеленого та фіолетового базиліка Який базилік корисніший Чи можна поєднувати їх у кулінарії Нині існує близько 70 видів базиліка (за
Таблиця спецій – до чого підходять, як правильно використовувати, щоб готувати кулінарні шедеври
Таблиця спецій – до чого підходять, як правильно використовувати, щоб готувати кулінарні шедеври
Людина почала вивчати світ спецій тільки-но навчилася готувати перші найпростіші страви. Ароматні трави і коріння допомагали поліпшити смак