Як приготувати грудинку свинячу в духовці

Свиняча грудинка в духовці томлена шість годин. Перед запіканням м'ясо маринується в розсолі дві доби. За цим рецептом воно виходить шалено смачним, найніжнішим і з томленим присмаком.
Інгредієнти
Нам знадобиться:
- Свиняча грудинка-1кг (великий квадратний шматок)
- Вода-1 літр
- Сіль-70гр
- Лавровий лист-8-10шт
- Запашний перець-10-12шт
- Коріандр мелений-0,5ч.л.
- Зелень на ваш смак-0,5 пучка (у мене кріп і заморожений базилік)
- Часник-4 зубки
- Спеції для свинини за смаком
- Гострий перець чилі за бажанням
- Картопля-3-4шт (за бажанням)
Рецепт свинячої грудинки з картоплею в духовці
- Готуємо розсіл для маринування м'яса. У каструлю або миску з широким дном наливаємо холодну воду, засипаємо сіль і додаємо зелень, духмяний перець, лавровий лист, коріандр мелений.
- Укладаємо в розсіл грудинку шкурою догори, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на дві доби.
- Через два дні дістаємо замариноване м'ясо й обтираємо паперовим рушником.
- Часник пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці.
- Шкурку надрізаємо і починаємо натирати м'ясо з двох боків спеціями, перцем і часниковою кашкою, не солимо.
- Духовку розігріваємо до 120 градусів.
- Форму застеляємо фольгою і укладаємо на неї м'ясо шкіркою догори.
- Зверху теж накриваємо фольгою і проробляємо невелику дірочку для виходу пари.
- Ставимо м'ясо запікатися на 4 години за температури 120 градусів.
- Через деякий час дістаємо форму і перевертаємо грудинку іншим боком.
- За бажання додаємо у форму картоплю, змащуємо її жирком від м'яса, трохи присолюємо картоплю (м'ясо солити не можна).
- Знову накриваємо форму фольгою і прибираємо запікатися ще на 2 години за температури 120 градусів.
- Коли підійде час, витягуємо форму, відкриваємо фольгу, якщо грудинка ще не зарум'янилася, то на максимальній температурі зарум'янюємо м'ясо кілька хвилин до золотистої скоринки.
Розсіл не кип'ятимо!
І ось нарешті готова найсмачніша свиняча грудинка в духовці томлена.
Ця страва дуже пасуватиме до святкового столу або просто побалувати свою сім'ю і особливо свого чоловіка.
Смачного!
Інші рецепти

Як правильно приготувати шашлик - робимо м'ясо м'яким і соковитим
Приготування шашлику - це справжнє мистецтво, яким володіють одиниці. Мало обсмажити на вугіллі шматочки баранини чи якогось іншого м'яса, щоб

Спеції для грецького салату: які трави поєднуються, популярні приправи та заправки
Склад салату і приправа для грецького салату знайомі багатьом. Одного у всіх страва виходить різною. Секрет цього полягає у використовуваній

Як правильно зварити раків: у пиві, вині, розсолі та молоці
Найкращі рецепти приготування раків Класичний рецепт Раки в пиві Раки в молоці Раки в огірковому розсолі Раки на багатті Раки на вині На воді,

Чим можна замінити соєвий соус? Азіатські соуси з того, що є під рукою
Чим замінити соус у маринаді Оливковий маринад Маринад із бальзамічного оцту Маринад із червоного виноградного оцту Маринад із лимонного соку і

Чим відрізняється зелений базилік від фіолетового і який корисніший
Користь і шкода зеленого та фіолетового базиліка Який базилік корисніший Чи можна поєднувати їх у кулінарії Нині існує близько 70 видів базиліка (за

Таблиця спецій – до чого підходять, як правильно використовувати, щоб готувати кулінарні шедеври
Людина почала вивчати світ спецій тільки-но навчилася готувати перші найпростіші страви. Ароматні трави і коріння допомагали поліпшити смак