Як зробити домашні сосиски з фаршу

Дуже смачні та корисні домашні вершкові сосиски приготовані своїми руками. Що може бути краще за домашні ковбасні вироби з добірного м'яса?
Інгредієнти
Нам знадобиться:
- Свинина м'якоть-600гр
- Куряча м'якоть-400гр (бажано з стегенець)
- Вершки 10%-250мл
- Суміш нітритно-посолочна-10гр (на 1кг м'ясної сировини)
- Сіль кухонна дрібна-7-10гр (на 1кг м'ясної сировини)
- Мускатний горіх мелений-0,5ч.л.
- Сушений часник-0,5 год.л.
- Кардамон мелений-0,5 год.л.
- Перець мелений-1/3ч.л.
Рецепт домашніх сосисок із курячо-свинячого фаршу
Так само знадобиться оболонка для сосисок, термощуп і ковбасний шприц.
Під час приготування сосичного фаршу вся м'ясна сировина має бути дуже холодною, не можна перевищувати +10 градусів.
- Підморожену свинину і курятину перекручуємо через дрібну насадку м'ясорубки два рази і прибираємо в морозилку на 15 хвилин.
- Далі вносимо у фарш обидва види солі, всі спеції та холодні вершки.
- Фарш змішуємо спочатку руками, а потім пюрируємо блендером до отримання однорідної емульсії, контролюючи температуру.
- Готовий фарш ще раз охолоджуємо і набиваємо в сосисочну оболонку.
- Сосиски прибираємо в холодильник для дозрівання на 8-12 годин.
- Перед термічною обробкою сосиски зігріваємо при кімнатній температурі близько 3 годин.
- Укладаємо сосиски в духовку, вставляємо в одну з них термощуп і вмикаємо нагрів приблизно 50-55 градусів у режимі конвекції.
- Поступово сосиски мають нагріватися спочатку до 40 градусів усередині.
- Далі ще трохи додаємо температуру духовки (60-70 градусів) до досягнення всередині сосисок 55 градусів.
- І останнім етапом термічної обробки стане парове варіння.
- У піддон наливаємо окріп із чайника і додаємо температуру духовки приблизно до 75-80 градусів, всередині сосисок чекаємо 70 градусів і одразу виймаємо їх у холодну воду.
- Після охолодження бажано дати сосискам дозріти ще добу в холодильнику, для появи у них витчинного смаку.
Дуже важливо не перегріти сосиски всередині понад 72 градуси, інакше почнеться бульйонний набряк!
Ось і готові справжні вершкові сосиски, приготовані власноруч із добірного м'яса.
Смачного вам і вашим домочадцям!
Інші рецепти

Зробити домашній сервелат із курки та свинини
Дуже смачний, ніжний, пряний домашній сервелат з добірного м'яса і майже без хімії своїми руками обов'язково потішить всю сім'ю.

Як зробити Московську ковбасу в домашніх умовах
Моя улюблена московська ковбаса приголомшливо смачна, ароматна з яскраво вираженим шинковим смаком приготована своїми руками.

Домашні роли з червоною рибою
Роли своїми руками, покроковий рецепт з фото. Ідеальна проварка рису, а також приготування рисової заправки зі звичайного оцту.

Як зварити сосиски в мікрохвильовці
Мікрохвильова піч добре полегшує процес готування. Як зварити сосиски в мікрохвильовці, знають практично всі, але процес не завжди проходить гладко.

Як зробити домашню ковбасу зі свинини з часником
Дуже смачна домашня ковбаса часникова. Готується зовсім нескладно, а якість і смак її набагато перевершує покупну.

Як готувати сосиски: швидкі та прості способи приготування
Сосиски - один із популярних м'ясних продуктів. Вони дозволяють за короткий період часу приготувати вечерю та обід, якщо немає часу на