Прості та смачні кулінарні рецепти
Буду готувати » Другі страви » Як зробити домашні сосиски з фаршу

Як зробити домашні сосиски з фаршу

Домашні сосиски з фаршу

Дуже смачні та корисні домашні вершкові сосиски приготовані своїми руками. Що може бути краще за домашні ковбасні вироби з добірного м'яса?

Інгредієнти

Нам знадобиться:

  1. Свинина м'якоть-600гр
  2. Куряча м'якоть-400гр (бажано з стегенець)
  3. Вершки 10%-250мл
  4. Суміш нітритно-посолочна-10гр (на 1кг м'ясної сировини)
  5. Сіль кухонна дрібна-7-10гр (на 1кг м'ясної сировини)
  6. Мускатний горіх мелений-0,5ч.л.
  7. Сушений часник-0,5 год.л.
  8. Кардамон мелений-0,5 год.л.
  9. Перець мелений-1/3ч.л.

вершкові сосиски

Рецепт домашніх сосисок із курячо-свинячого фаршу

Так само знадобиться оболонка для сосисок, термощуп і ковбасний шприц.

Під час приготування сосичного фаршу вся м'ясна сировина має бути дуже холодною, не можна перевищувати +10 градусів.

  1. Підморожену свинину і курятину перекручуємо через дрібну насадку м'ясорубки два рази і прибираємо в морозилку на 15 хвилин.
  2. вершкові сосиски
    вершкові сосиски
    вершкові сосиски

  3. Далі вносимо у фарш обидва види солі, всі спеції та холодні вершки.
  4. вершкові сосиски
    вершкові сосиски

  5. Фарш змішуємо спочатку руками, а потім пюрируємо блендером до отримання однорідної емульсії, контролюючи температуру.
  6. вершкові сосиски
    вершкові сосиски
    вершкові сосиски

  7. Готовий фарш ще раз охолоджуємо і набиваємо в сосисочну оболонку.
  8. вершкові сосиски
    вершкові сосиски

  9. Сосиски прибираємо в холодильник для дозрівання на 8-12 годин.
  10. Перед термічною обробкою сосиски зігріваємо при кімнатній температурі близько 3 годин.
  11. Укладаємо сосиски в духовку, вставляємо в одну з них термощуп і вмикаємо нагрів приблизно 50-55 градусів у режимі конвекції.
  12. вершкові сосиски

  13. Поступово сосиски мають нагріватися спочатку до 40 градусів усередині.
  14. Далі ще трохи додаємо температуру духовки (60-70 градусів) до досягнення всередині сосисок 55 градусів.
  15. І останнім етапом термічної обробки стане парове варіння.
  16. У піддон наливаємо окріп із чайника і додаємо температуру духовки приблизно до 75-80 градусів, всередині сосисок чекаємо 70 градусів і одразу виймаємо їх у холодну воду.
  17. вершкові сосиски

    Дуже важливо не перегріти сосиски всередині понад 72 градуси, інакше почнеться бульйонний набряк!

  18. Після охолодження бажано дати сосискам дозріти ще добу в холодильнику, для появи у них витчинного смаку.

Ось і готові справжні вершкові сосиски, приготовані власноруч із добірного м'яса.

вершкові сосиски

Смачного вам і вашим домочадцям!

Інші рецепти
Зробити домашній сервелат із курки та свинини
Зробити домашній сервелат із курки та свинини
Дуже смачний, ніжний, пряний домашній сервелат з добірного м'яса і майже без хімії своїми руками обов'язково потішить всю сім'ю.
Як зробити Московську ковбасу в домашніх умовах
Як зробити Московську ковбасу в домашніх умовах
Моя улюблена московська ковбаса приголомшливо смачна, ароматна з яскраво вираженим шинковим смаком приготована своїми руками.
Домашні роли з червоною рибою
Домашні роли з червоною рибою
Роли своїми руками, покроковий рецепт з фото. Ідеальна проварка рису, а також приготування рисової заправки зі звичайного оцту.
Як зварити сосиски в мікрохвильовці
Як зварити сосиски в мікрохвильовці
Мікрохвильова піч добре полегшує процес готування. Як зварити сосиски в мікрохвильовці, знають практично всі, але процес не завжди проходить гладко.
Як зробити домашню ковбасу зі свинини з часником
Як зробити домашню ковбасу зі свинини з часником
Дуже смачна домашня ковбаса часникова. Готується зовсім нескладно, а якість і смак її набагато перевершує покупну.
Як готувати сосиски: швидкі та прості способи приготування
Як готувати сосиски: швидкі та прості способи приготування
Сосиски - один із популярних м'ясних продуктів. Вони дозволяють за короткий період часу приготувати вечерю та обід, якщо немає часу на